Leeuwenlessen

Coverafbeelding van: Leeuwenlessen

Trefwoord(en)
vriendschap
hobby’s
oefenen
humor
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In de veelheid van mogelijke hobby’s (Spaanse lessen, viool spelen, karate, …) kiest een jongetje om het leeuwendiploma te halen in 7 (eenvoudige) stappen. Maar zo eenvoudig blijkt het niet te zijn. De opwarming die erg op yoga lijkt valt nog mee. Maar de 7 stappen zijn niet gemakkelijk: met zijn pogingen tot woeste uitstralingen maakt hij geen indruk op de leeuwenmeester, brullen lukt ook niet echt, bij het kiezen van eten is er geen spaghetti, bij het verstoppen bleek de staart steeds nog zichtbaar, en zo gaat het maar door. Maar dan, bij stap 7: het op zoek gaan naar je vrienden, is er die ene hond en dat kleine, lieve katje…

De auteur schreef en tekende een bevrijdend ‘wishful-thinking’-verhaal waarin elk kind zich moeiteloos kan herkennen. Tegelijkertijd is er die heerlijke humor vol overdrijving die de volwassen voorlezer doet grinniken. En zo valt dit verhaal bij beiden in de smaak.
De kleurrijke prenten balanceren op een geslaagde wijze tussen fantasie en realiteit en zitten vol details die het geheel op een geslaagde wijze relativeren. Herkenning is troef maar door de heerlijke overdrijving wordt het nooit belerend of saai.
De tekst is beknopt en perfect (voor)leesbaar.
Dit is een origineel verhaal dat menig kleuter (en ouder) zal bekoren!

Eric Vanthillo - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jon Agee   

Illustrator
Jon Agee   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2023

ISBN
9789492986641

Aantal pagina's
38

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Lion Lessons

Vertaler(s)
Nicolette Hoekmeijer