Leesje / Wurm – een omkeerboek

Coverafbeelding van: Leesje / Wurm – een omkeerboek

Trefwoord(en)
bibliotheek
boeken
gevoelens
lezen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Leesje is een blij en wild beestje dat in de bib tussen de boeken leeft. Ze smult van verhalen en eet af en toe een letter op. Soms hapt ze zelfs een kleine prent weg. Ze kruipt van het ene boek in het andere en ze wil alles proeven en zien. Maar dan… Als haar ontdekkingsdrang te groot wordt, tuimelt zij uit het boek. Ze voelt zich erg alleen. En dan hoort ze iets… Plots staat Wurm voor haar. Een lief beestje net als zij maar toch anders. En met hem ontdekt zij vele kriebelvrienden, allemaal boekige bib-beestjes. Als je dan het boek omdraait, start het verhaal over Wurm. Hoe hij liefst verdwaalt in boeken en verhalen en hoe hij zich er graag in verstopt. Wurm houdt van alle verhalen. En van grappige, stoute rijmpjes. Maar hij zou zo graag een rijmpje vertellen aan iemand. Maar aan wie? En net op dat moment valt er iemand naar beneden…

In dit originele omkeerboek vind je zo 2 verhalen die samenkomen in het midden en die je kan lezen in een volgorde naar keuze. Tegelijkertijd is dit boek een warme ode aan bibliotheken, aan het medium ‘boek’ en aan verhalen op zich.
Het doet je nadenken over de waarde van verhalen en boeken en doet je zin krijgen om er zelf in te verdwalen.
De auteur maakt zich schuldig aan erg veel verkleinwoorden, wat soms betuttelend klinkt. Maar haar grenzeloze fantasie maakt veel goed. Mooi hoe zij telkens toewerkt naar die pointe in het midden van het boek. En ook mooi hoe zij in haar verhaal vele alom gekende verhalen en klassiekers verwerkt. Zoals de kleine prins, de kleine zeemeermin, het tinnen soldaatje, Jip en Janneke, de maximonsters, Pinokkio, en veel meer. Heerlijk om te ontdekken en te herkennen in zowel de tekst als de prenten.
Die kleurrijke, sfeervolle prenten stralen veel plezier uit. De illustrator tekent en schildert aantrekkelijke taferelen waarin je spontaan gaat zoeken en ontdekken.
Een apart boek dat heel veel liefde toont voor het boekenvak, het lezen en het dwalen in verhalen. Kortom, een warme ode aan het boek!

Eric Vanthillo - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Siska Goeminne   

Illustrator
Frank Daenen   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2022

ISBN
9789462916289

Aantal pagina's
42

Prijs
€19,95