Lees mee met Koen en Lot

Coverafbeelding van: Lees mee met Koen en Lot

Trefwoord(en)
school
verliefd
helpen
feesten

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Deze bundel bevat drie eerder verschenen verhalen van Koen en Lot: ‘Ik ben op jou’, ‘Een kind in de sloot’ en ‘Feest in groep drie’.

Koen en Lot zijn twee dikke vrienden. Koen wil Lot een briefje geven met ‘ik ben op jou’ maar durft niet goed. Hij stopt het briefje in haar jas. Maar het blijkt de jas van Els te zijn. En Lot, die Koen een hartje cadeau wou doen, durft dat niet meer want Koen lijkt verliefd op Els te zijn. Of niet? Wat een misverstand!
Wanneer Lot en Koen in het park een vrouw ontmoeten die haar zoontje kwijt is, gaan ze onmiddellijk mee zoeken. Ze vinden hem aan de sloot, net voor hij er in valt. Samen redden ze de kleine jongen. Ze worden beloond door zijn mama en komen zelfs in de krant.
Op school heeft de klas van Koen en Lot een invalster want hun juf is ziek. De nieuwe juf is nooit tevreden. Enkele dagen later is die juf weg en krijgen ze een andere juf. Maar die is altijd boos, dus dat is ook niet fijn. Gelukkig komt eindelijk hun eigen juf terug. Tijd voor een feestje!

Deze eigentijdse verhalen zijn al een paar keer eerder verschenen. Toch blijven ze actueel en aantrekkelijk. De thema’s sluiten aan bij de leefwereld van jonge kinderen en kennen een duidelijk verhaalverloop. De verhalen zijn geschikt voor beginnende lezers met AVI 1 en 2/M3. Met korte zinnen en een eenvoudige woordenschat konden de auteurs frisse en boeiende verhalen vertellen. De kleurrijke illustraties begeleiden de verhalen en zorgen voor een aantrekkelijk leesboek.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Busser   
Ron Schröder   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2022

ISBN
9789000378050

Aantal pagina's
100

Prijs
€15,99