Lees mee met Koen en Lot: Samen sterk

Coverafbeelding van: Lees mee met Koen en Lot: Samen sterk

Trefwoord(en)
vriendschap
pesten
huisdieren
spelen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Dit boek bundelt 3 verhalen van Koen en Lot voor jonge lezers: ‘Een klap voor je kop’, ‘Een konijn voor Lot’ en ‘De hut van groep 4’.
In ‘Een klap voor je kop’ wordt Tom gepest op school. Een eerste ontmoeting met Lot loopt slecht af, Tom is boos en reageert dat af op Lot. Maar Koen leert hem kennen aan het voetbalveldje van de buurt en krijgt het hele pestverhaal te horen. Daardoor willen Koen en Lot hem helpen. Ze gaan stiekem naar Toms mama om hem zijn probleem uit te leggen en te vragen of hij van school mag veranderen. Ze zijn er zeker van dat hij bij hen op school niet gepest zal worden.
In ‘Een konijn voor Lot’ heeft Lot van haar oom een konijn gekregen. Wanneer ze Pluis meeneemt naar het veld waar ze met haar vrienden speelt, wil Fien graag met Pluis gaan wandelen. Onderweg schrikt Pluis van een blaffende hond en springt weg. Iedereen gaat meteen op zoek naar Pluis.
In ‘De hut van groep 4’ is het woensdagmiddag. In groep 4 wordt er afgesproken wie die namiddag mee een hut wil gaan bouwen. Ze halen allemaal spullen en beginnen ijverig te knutselen en graven. Plots wordt het erg donker en begint het te regenen. Iedereen vlucht naar huis. Maar even later krijgt de moeder van Lot telefoon. Koen blijkt niet naar huis gekomen te zijn. Zijn vader gaat naar hem op zoek. Gelukkig vindt hij hem snel en begrijpt onmiddellijk waarom hij niet naar huis kon.

Deze eigentijdse verhalen zijn al een paar keer eerder verschenen. Toch blijven ze actueel en aantrekkelijk. De thema’s sluiten aan bij de leefwereld van jonge kinderen en kennen een duidelijk verhaalverloop. De verhalen zijn geschikt voor beginnende lezers met AVI 2 tot 5 / E3 en M4. De kleurrijke illustraties begeleiden de verhalen en zorgen voor een aantrekkelijk leesboek.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Busser   
Ron Schröder   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2023

ISBN
9789000388684

Aantal pagina's
100

Prijs
€16,99