Layers

Coverafbeelding van: Layers

Trefwoord(en)
technologie
thrillers

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Dorian is van huis weggelopen en leeft al een tijd op straat. Op een morgen wordt hij wakker met naast hem een dode zwerver. Heeft hij die vermoord? In zijn slaap? Dorian is compleet in paniek. Dan is er plots iemand die een oplossing heeft. Dorian hapt toe. Maar het gebeuren blijft in zijn hoofd rondspoken. Hij komt op een vreemde plaats terecht. En dat is nog maar het begin van zijn problemen.

De auteur heeft met haar vorige boeken – ‘Erebos’ en ‘Saeculum’ – de lezer erg weten te boeien. Dat is ook in dit verhaal het geval. En net als in haar eerdere boeken begint het verhaal in een erg herkenbare wereld waarna die evolueert naar een heel erg dreigend gebeuren. In dit verhaal spelen hoog technologische, maar erg realistische voorwerpen een bijzonder belangrijke rol. De gebeurtenissen komen heel geloofwaardig over en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt is erg goed herkenbaar.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van de zeventienjarige Dorian. De lezer weet ook niet meer dan wat Dorian meemaakt, ziet, denkt en doet, zijn twijfels over de gebeurtenissen en zijn angst om gevat te worden. Ook de andere personages worden levensecht beschreven en de dialogen verlopen logisch en erg vlot.
Het verhaal wordt een kat-en-muis-spel waarbij Dorian al zijn vindingrijkheid moet gebruiken om zijn belagers voor te blijven.
Een spannende thriller die de lezer ook tot op het einde in het ongewisse laat.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ursula Poznanski

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2017

ISBN
9789047708681

Aantal pagina's
368

Prijs
€19.95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Layers

Vertaler(s)
Esther Ottens