Later als je groot bent

Coverafbeelding van: Later als je groot bent

Trefwoord(en)
groot worden
toekomst
dromen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Mama Wasbeer vertelt haar kleintje wat hem allemaal te wachten ligt in de wijde wereld. Of toch wat ze voor hem hoopt en droomt. Ze wenst dat hij een vogel mag zijn, om verre oorden te ontdekken, of een lynx om goed te kunnen luisteren naar stille stemmen. Er zijn dagen dat ze wenst dat hij een beer zou zijn, dapper en niet bang. Of een gelukkige aap, die plezier maakt met zijn vrienden. Zelfs zijn als een beer wenst ze haar kleintje toe, zodat hij sterk genoeg is om anderen te helpen. Ze wenst hem zoveel talenten van andere dieren toe dat zijn toekomst er fantastisch uitziet. En ondertussen geniet ze van hem zoals hij nu is, een geschenk dat zichzelf mag zijn.

Dit verhaal vol dromen en hoop toont wat een moeder haar kleintje allemaal wil toewensen. Een mooie toekomst, dat in ieder geval. En veel mooie eigenschappen, met vooral veel oog voor anderen. Het is een haast filosofische kijk op de toekomst, want elke moeder droomt het allerbeste voor haar kinderen. Door alle positieve eigenschappen van andere dieren te verwerken in haar dromen, worden die dieren ook betrokken bij die toekomst. En samen kan het alleen maar beter worden.
Voor kleuters is het fijn om mee te dromen over die toekomst. Ze kunnen de dromen van mama Wasbeer op zichzelf toepassen en duidelijk maken welke dieren ze zelf zouden willen zijn. Want iedereen wil wel plezier maken als de gekke aap, of dapper zijn als de beer.
Sfeervolle, warme illustraties tonen de dieren op hun best, waarbij de eigenschap die mama Wasbeer uitkoos extra in de verf gezet wordt. Dit is een dromerig boek over groot worden en een fijne toekomst.

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Milla Shan

Illustrator
Kerstin Schoene   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2022

ISBN
9789462916685

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,95