Later als ik groot ben

Coverafbeelding van: Later als ik groot ben

Trefwoord(en)
dromen
groeien
groot worden
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De ik-persoon uit dit prentenverhaal dat bulkt van de fantasie – een klein meisje met grootse dromen – gaat met haar mama zwemmen in het subtropisch zwemparadijs. Daar zijn impulsen zat die haar doen dromen van grote daden. Zoals koude cola drinken ook al prikt het in haar keel, dierendokters helpen met het poetsen van de tanden van leeuwen en tijgers, zoenen met een zeemeermin en dansen met een kwal, naar de Noordpool varen en een echte ijsbeer aaien, een standbeeld wezen bijna in haar blootje, rover worden en gaan liggen wachten in de struiken, en zoveel meer.
Samen met haar knuffel, een wit konijn,  beleeft ze de spannendste avonturen. Maar dan,  na die hele dromenparade, neemt zij een wijs besluit…

Dankzij het grote formaat (33cm x 25cm) en de puntgave vormgeving door Aurélie Matthys van Studio Lannoo komen de sprankelende prenten van Mattias De Leeuw perfect tot hun recht. Hij tekende en schilderde wervelende composities waarin je steeds de realiteit vermengd ziet met de fantasie. Alsof je door de ogen van het meisje naar de omgeving kijkt. Zo opent hij een wereld vol spannende gebeurtenissen en speelse acties, maar de kleine droompjes en nevenacties komen even goed aan bod. Er valt hier heel wat te ontdekken!
De eenvoudige tekst die deze prenten begeleid is het resultaat van schrijven en schrappen tot de essentie overblijft. Bette Westera vertaalt de dromen in woorden en sobere zinnen die subtiel rijmen en die je met veel plezier in je (voorlees)mond neemt.
Dit verhaal zal je niet snel loslaten en je aanspreken op je eigen dromen en wensen. Heerlijk toch!…

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Mattias De Leeuw   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401476430

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99