Lannoo’s grote encyclopedie van de geschiedenis

Coverafbeelding van: Lannoo’s grote encyclopedie van de geschiedenis

Trefwoord(en)
geschiedenis
informatie

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Deze encyclopedie is opgedeeld in vijf grote delen: De Oude wereld – De middeleeuwse wereld – De tijd van ontdekkingen – De eeuw van revoluties – De moderne wereld. Elk hoofdstuk begint met een tijdlijn waarin een overzicht van het tijdperk wordt gegeven aan de hand van korte tekstjes met kleine illustraties. Elk onderwerp dat dan volgt staat op een dubbele pagina waar een grote illustratie omringd wordt door een aantal kleinere. Het onderwerp heeft een inleidende tekst in een iets grotere letter, terwijl korte tekstjes uitleg geven bij de illustraties. Grote of kleine kaarten geven de plaatsen of regio’s aan met betrekking tot het onderwerp. Een verklarende woordenlijst en register sluiten het boek af.

Deze encyclopedie is vooral een kijk- en weetjesboek waarin een overzicht wordt gegeven van belangrijke gebeurtenissen, personen, leefgewoontes of volkeren. Er kan uren in gekeken en gelezen worden. Het geheel is min of meer chronologisch opgevat, al wordt bij een overzicht wel eens een sprong in de tijd gemaakt.
Het zware boek in groot formaat is erg verzorgd uitgeven op glanzend wit papier met een overvloed aan gedetailleerde en kleurrijke illustraties die de jonge lezer een beeld geven – en soms zelfs een inkijk  – van gebouwen, gebeurtenissen en zo meer uit die periodes. Ook heel wat groot en klein fotomateriaal vult deze informatie aan, samen met kaartjes, schema’s tot zelfs schilderijen.
Naast de overvloed aan informatie staan er in de tekst zelf nog enkele opvallende quotes en worden in een balk bovenaan nog korte weetjes vermeld. Een gebruiker ziet deze weetjes nogal eens over het hoofd door de grote hoeveelheid informatie die op elke bladzijde verstrekt wordt.
Het boek bestrijkt ook de hele wereld. Van Europese over Aziatische, Afrikaanse en Amerikaanse feiten. Maar wel in heel erg grote lijnen. Lezers/kijkers die over bepaalde feiten meer willen weten, zullen daarvoor andere informatiebronnen moeten raadplegen.
Een chronologisch overzicht in sneltreinvaart van de oertijd tot het heden in woord en beeld. Voor uren kijk-, lees- en ontdektijd.

Pol Van Damme - september 2020

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Lannoo’s grote encyclopedie

Jaartal
2020

ISBN
9789401468237

Aantal pagina's
208

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Knowledge Encyclopedia History

Vertaler(s)
Rob de Ridder