Langs de Lange Lindelaan

Coverafbeelding van: Langs de Lange Lindelaan

Trefwoord(en)
poëzie
leven
dieren
emoties
taal

Genre
poëzie

Vanaf
6 jaar

Arie en Romy Boomsma en hun 2 kinderen, Bobby en Mozes, deelden hun plezier bij die vele gezellig samen-lees-poëzie-momenten graag met een groter publiek. En zo ontstond dit mooi poëziebundeltje waarin het prettig snuisteren is.
Je vindt er vele gedichten in terug – 60 in totaal – heel divers en lekker kris kras door elkaar. Gedichten van Hans Andreus, Hans Dorrestijn, Herman Gorter, Hans en Monique Hagen, Koos Meinderts, Jaap Robben, Annie M.G.Schmidt, Kees Stip, Edward van de Vendel, Bette Westera, en vele anderen. Sommige gedichten ken je – die lees je met plezier nog eens terug – maar de meeste verzen geven je de kans tot ontdekken. Verrassend en hartverwarmend. De thema’s zijn al even uiteenlopend als het aantal auteurs: boeken, slapen, de liefde, poep en pies, ballet, kwaad zijn, regen, onzegbare emoties, enzovoort.
Dit alles is uiterst verzorgd uitgegeven als een hebbeding in hoofdtint nachtelijk blauw met oranje accenten met vele grafische prenten die meer doen dan alleen maar illustreren. Zij associëren vrij bij elk gedicht en voegen er iets aan toe wat je aan het denken zet. Mooi hoe de illustrator alleen voor dieren gekozen heeft, waardoor zij een aandoenlijke eenheid creëert die je graag ontdekt.
In al zijn bescheidenheid is dit een rijke poëziebundel om te delen met je kinderen, goed voor vele uren gezellig (voor)lees-, vertel- en praatplezier.
Familie Boomsma: missie geslaagd! (zou ik besluiten)

Eric Vanthillo - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Arie Boomsma
Romy Boomsma
diverse

Illustrator
Margot Holtman   

Uitgeverij
Prometheus   


Jaartal
2019

ISBN
9789044635294

Aantal pagina's
120

Prijs
€18,99