Langoor doet een wens

Coverafbeelding van: Langoor doet een wens

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Aan de rand van de vijver ontmoet Langoor een pikzwart visje dat helemaal alleen is. Hij vraagt of het visje zijn vriendinnetje wil zijn, wat ze erg graag wil. Maar als hij het visje uit het water haalt, begint ze wild te spartelen. Ze kan niet zonder water. Dan springt Langoor in het water maar daar merkt hij dat hij niet zonder lucht kan. Ze kunnen als vrienden niets samen doen, dus geeft Langoor het visje zijn das, om hem niet te vergeten. De volgende dagen missen ze elkaar erg. En dan, in de zomer, komt er plots een kikker langs die de das draagt van Langoor. Want het kleine, zwarte visje is een kikker geworden. Nu kunnen ze wel vrienden zijn.

De teleurstelling van Langoor wanneer hij niet samen kan spelen met zijn nieuwe vriendin is groot. En dat zie je duidelijk in de tekeningen. Ook dat ze elkaar missen is zeer herkenbaar weergegeven. Daardoor is het einde van het verhaal extra vrolijk, wanneer alles toch goed komt.
De tekst leest vlot voor en sluit perfect aan bij de illustraties, die op hun beurt het verhaal duidelijk en herkenbaar vertellen.
Een verhaal over een ongewone vriendschap die toch kan blijven bestaan.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Paula Metcalf

Illustrator
Paula Metcalf

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2020

ISBN
9789053417782

Aantal pagina's
27

Prijs
€15,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Lenny makes a wish

Vertaler(s)
Ineke Ris