Land van verwarring

Sofie en Tim ontmoeten elkaar op de palliatieve zorg waar hun beide grootvaders een kamer delen. De één heeft genoeg van het leven, de ander nog lang niet. Alle vier leren ze elkaar beter kennen maar ontdekken ze ook een pijnlijke waarheid.

Bij het openslaan van Land van verwarring word je verrast door de vorm. Hoewel de cover doet denken aan een leesboek, is dit meer een beeldroman te noemen. De tekst mag dan in hoeveelheid beperkt zijn, hij vertelt toch een heel verhaal. Niet alleen qua tijdspanne maar ook wat de inhoud betreft. Achter de woorden zitten gevoelens, gebeurtenissen en angsten. Maar ook liefde. Liefde voor het leven, liefde voor elkaar.
In de illustraties van Eva Hilhorst ontbreekt alle kleur. Ze lijken met houtskool gemaakt te zijn en de dikke, zwarte lijnen zijn indrukwekkend. Met momenten doen ze nogal stripachtig aan, zeker de gezichten. Andere keren zijn ze juist heel fragiel en licht getekend. De prent waarop Georges gewassen wordt door de verpleegster blijft nazinderen. Toegegeven, de stijl van de illustraties moet je liggen, maar als dat het geval is, versterken ze de tekst aanzienlijk.
Land van verwarring is tegelijkertijd een droevig en speels boek. Een boek dat meer en anders is dan de cover doet uitschijnen.

Mathilde Lemm - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Siska Goeminne   

Illustrator
Eva Hilhorst

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462916029

Aantal pagina's
160

Prijs
€24,95