Lance & Lot zoeken zich rot

Coverafbeelding van: Lance & Lot zoeken zich rot

Trefwoord(en)
adoptie
gezin
ridders
gender
homoseksualiteit

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Lance en Lot, twee blije ridders, leven gelukkig samen in hun kasteel. Maar stilaan beginnen zij het er stil, leeg en koud te vinden. Zij missen iets.
Een huisdier? Misschien, maar geen enkel dier kan hen bekoren.
Een baby? Ja, zo’n ukkepuk zou wel leven brengen in huis. Maar waar vinden ze die? Voorbijvliegende ooievaars stoppen niet bij hen, in de kolen vinden ze niets, op geen enkele markt worden baby’tjes verkocht en bij de kangoeroes vangen zij ook bot.
Jaren gaan voorbij.
Tot er op een dag op de poort van het kasteel wordt geklopt…

Op de titelpagina lees je onder de titel ‘naar het verhaal van Tim en Steven’.
Zij trouwden in 2007 en hadden, net als Lance en Lot, een intense kinderwens. Via ‘Binnenlandse Adoptie in België’ kwamen er 2 zonen in hun leven: Bas in 2012 en Jasper in 2014.
Omdat er haast geen jeugdliteratuur bestond rond holebi-ouderschap en -adoptie, trokken zij hun stoute schoenen aan en contacteerden zij Linda de Haan, die in 2000 het boek ‘Koning en koning’ schreef. Zo kwam dit prentenboek tot stand.
Een mooi initiatief waaraan ook een website gekoppeld is: www.lance-lot.info voor mogelijke verdieping.

Het verhaal is doorspekt met een lichte humor en leest vlot. Je herkent met plezier de verschillende clichés waar baby’s vandaan zouden kunnen komen. Het verrassende slot rondt het geheel passend af en levert stof tot gesprek.
De illustraties zijn geen kunstzinnige pareltjes of fijnzinnige prenten, maar de Haan schildert met veel zwier bontgekleurde prenten vol details. De figuren ogen wat stroef en de composities tonen veel details waarbij de focus niet altijd duidelijk is, maar kinderlijk en helder zijn ze in elk geval.

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Linda de Haan   

Illustrator
Linda de Haan   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2016

ISBN
9789021676593

Aantal pagina's
34

Prijs
€13,99