Laat maar los, Koala

Coverafbeelding van: Laat maar los, Koala

Trefwoord(en)
dieren
durven
ontdekken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Een kleine koala hangt tevreden hoog in een boom. Hij is kampioen in stil blijven hangen en bijna niks doen. Beneden op de grond lopen alle andere dieren rond maar die vindt hij te druk, te wild en te hevig. Soms vragen ze hem om mee te komen spelen, maar hij zegt altijd dat hij het te druk heeft. Soms denkt hij wel eens dat het leuk zou zijn om mee te doen, toch durft hij niet uit zijn boom komen. Tot op een dag een vogel in zijn boom begint te kloppen. De boom breekt en Koala blijft stevig zijn tak omklemmen. Zo belandt hij toch op de grond, waar de andere dieren heel blij zijn dat hij beneden is. Want nu hij daar toch is, wil hij heel graag meespelen. En hij kan het!

De kleine koala is tevreden met zijn rustige leven, ook al lijken de andere dieren veel plezier te maken. Hij durft zijn vertrouwde omgeving niet verlaten om mee te spelen. Maar dan gebeurt er iets waardoor zijn leefwereld overhoop gehaald wordt. Nu durft hij wel iets anders doen. En hij ontdekt hoe leuk het is om iets nieuws te proberen.

Het verhaal van deze kleine koala wordt helemaal in rijm gebracht, waardoor het heel prettig is om voor te lezen. Er zit een stevig ritme in die tekst waardoor het verhaal veel vaart krijgt. De illustraties tonen de koala en de andere dieren met zeer expressieve snuiten. Dat maakt ze extra aantrekkelijk en grappig.
Een vrolijk voorleesverhaal over durven en ontdekken.

Mik Ghys - maart 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Rachel Bright

Illustrator
Jim Field   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025766863

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Koala Who Could

Vertaler(s)
Bette Westera