Laat dit boek verdwijnen

aanrader Coverafbeelding van: Laat dit boek verdwijnen

Trefwoord(en)
wetenschap
testen
leren
spelen

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Door zijn slappe kaft en zijn opvallende (kleurrijke) lay-out, oogt dit boek als een knutsel- of een doe-boek. Maar al gauw ontdek je zoveel meer: uitdagende proeven en opdrachten, de een na de ander, die je de wereld van de wetenschappen inzuigen. Het geheel is overzichtelijk verdeeld in 8 hoofdstukken: verdwijnen of camouflage, beweging, vliegen, groeien, geluid maken, je brein bedotten, de tijd aangeven en constructie of iets bouwen. Elk thema start met een helder overzicht van wat komen gaat en daarna ontdek je telkens 3 speelse opdrachten om uit te voeren: vind je blinde vlek, schrijf een onzichtbare mail, maak een boekenboot die zelfstandig vaart, stap door een bladzijde, versla het boek met boter, kaas en eieren, geef het boek pootjes, en nog veel meer. Bij elke opdracht staat het boek dus centraal. Vandaar de bijtitel: ‘Het boek dat een experiment is!’ Na elke proef volgt een korte, wetenschappelijke verklaring die de kennis voedt zonder ‘geleerd’ over te komen.
De tekst is kort, helder en duidelijk, op maat van het jonge doelpubliek. Waar een moeilijk woord verschijnt, zie je het in een dik lettertype, wat verwijst naar een lijst met verklaringen achteraan het boek.
De illustraties zijn kleurrijk en bijzonder speels. Zij verluchten het geheel op gepaste wijze en maken het boek bijzonder aantrekkelijk.
Dit boek verrast en biedt je vele speelse mogelijkheden om de wereld van de wetenschappen te openbaren voor een jong doelpubliek, zowel thuis als in scholen. Vandaar zeker een must in elke klas of school. Maar ook daarbuiten een originele aanrader!

Eric Vanthillo - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara Taylor

Illustrator
Marcus Oakley   

Uitgeverij
Meis & Maas   


Jaartal
2018

ISBN
9789030503767

Aantal pagina's
96

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Make this book disappear

Vertaler(s)
Sylvia Vanden Heede