Kunstworkshops voor kinderen

aanrader Coverafbeelding van: Kunstworkshops voor kinderen

Trefwoord(en)
beeldende kunst
creativiteit
informatie

Genre
hobby

Vanaf
16 jaar

Hervé Tullet, de creatieve duizendpoot en maker van vele originele, speelse en kunstzinnige prentenboeken voor hele jonge kinderen, geeft ons met dit lijvige en fraai uitgegeven werkboek een inkijk in zijn aanpak om kinderen creatief uit te dagen en hun grenzen beeldend te verleggen met verf en -kwast. Individueel of in groep, in kleine groepen of in massa’s, hij draait er zijn hand niet voor om.
Na een helder welkomstwoord, waarin hij zijn methode en aanpak kort verantwoord en toelicht en waarin hij handige en concrete tips en adviezen neerschrijft, volgen 11 workshops, uitgebreid beschreven en voorzien van heldere foto’s die zowel het proces als het eindproduct tonen.
In ‘Een bloemenveld’ begint alles met een kleine stip. Instructie na instructie volgen grotere stippen en nog grotere, stippen worden cirkels en cirkels worden groter, kwasten worden hoog boven het papier gehouden en vallen neer en laten spetters achter tussen de stippen en de cirkels. Dit alles versnelt tot de ganse (papier)ruimte net niet gevuld is en er nog genoeg ruimte is om verder te gaan. Na een stop en een korte observatie wordt het geheel met eenvoudige aanvullingen omgetoverd tot een kleurrijk bloemenveld.
Zo volgen er nog vele verschillende workshops die meteen inspireren: de magische dobbelsteen, de grote verkeerschaos, muziekschilderen, een karakterportret, een grote worstelwedstrijd, een lijfwerk, de tekenfabriek, …
Elke workshop wordt grondig en gedetailleerd stap voor stap uit de doeken gedaan met een heldere beschrijving van de handelingen en instructies en met vele handige didactische tips en telkens tot slot nog wat variaties.
Meteen uitvoerbaar en makkelijk toe te passen in jouw stijl en voor jouw groep.
Na dit alles volgt nog een kort essay van Sophie Van der Linden over Hervé Tullet en foto’s van de workshops.
Dit is dus een mooi, handig, meteen bruikbaar en hedendaags inspirerend werk voor al wie kinderen beeldend en creatief begeleidt. Een must in elke klas of groep! Maar even goed in elk gezin voor individueel gebruik of als inspiratiebron voor feestjes met succes verzekerd…
Daarom zeker een aanrader!

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Hervé Tullet   

Illustrator
Jake Green

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2017

ISBN
9789047709190

Aantal pagina's
72

Prijs
€22,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Art Workshops for Children

Vertaler(s)
Jesse Goossens