Kunst op je bord

aanrader Coverafbeelding van: Kunst op je bord

Trefwoord(en)
voeding
eten
kunst
fantasie

Genre
hobby

Vanaf
5 jaar

Bijna iedereen is opgegroeid met de regel dat je niet met eten mag spelen. Niets is echter minder waar tijdens en na het lezen van dit (h)eerlijke boek vol fantasierijk en gezond lekkers. De originele titel is trouwens, letterlijk vertaald: ‘Spelen met je eten’.
De auteur ervan was al lang bezig met ‘food-art’ en postte regelmatig fotootjes op internet via Instagram. Dit werd een succes, en het boek is daarvan een smakelijk vervolg.
Zij schrijft helder en met een fijne humor hoe je voedsel kan gebruiken tot kunstzinnige maaltijden of maaltijden met veel fantasie, al dan niet gelinkt aan gekende beelden en verhalen. Zoals Roodkapje van aardbeien, een trotse pauw met een waaierend verenkleed van kleurrijk fruit, de Eiffeltoren met wentelteefjes, de prinses op de (suiker)erwt in een bed van heerlijke groenten en kaas, de Indische Taj Mahal in rijstebrij met mangosaus en kaneel, Sneeuwwitje en de zeven bessendwergen, en tot slot het verrassende kunsttoastproject: het zelfportret van Frida Kahlo met een trui van peer in een bos van kiwi, de zonnebloemen van Van Gogh in een vaas van vijg, de bolhoedman met de (echte) appel van Magritte, de schreeuw van Munch met roomkaas, selderie en paprika, enzovoort. Verzin het, en zij heeft het gemaakt. En als zij het niet gemaakt heeft, dan zal dit boek je zeker inspireren om het zelf te maken. Want prikkelen en inspireren, dat doet het ongetwijfeld!
Het geheel is overzichtelijk opgebouwd in hoofdstukken. Na een inleiding over het ontstaan van dit boek en handige tips en uitleg bij de basisrecepten, krijg je eerst enkele basisrecepten voor bij het ontbijt, en daarna de andere recepten: groenten en fruit, toast, kunsttoast, havermout en yoghurt en pannenkoeken.
Alles is helder en chronologisch en met een fijne humor beschreven, inclusief de hoeveelheden en de duur van het bereiden. Met ook telkens een leuke inleiding over het te maken onderwerp.
De paginagrote, kleurrijke foto’s zijn al even helder en fantasierijk om met veel plezier na te maken.
Kortom, tijdens en na dit boeiende boek vol heerlijke, gezonde, originele en fantasierijke recepten, zal het ontbijt nooit meer zijn als voorheen. Net als de zin en smaaklust van je kinderen…
Vandaar een meer dan smakelijke aanrader voor klein én groot!

Eric Vanthillo - april 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Ida Skivenes

Illustrator
Ida Skivenes

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2014

ISBN
9789044821628

Aantal pagina's
161

Prijs
€24,95


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Leik med maten

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij