Kunst aan de kant!

aanrader Coverafbeelding van: Kunst aan de kant!

Trefwoord(en)
kunst
opruimen
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Wie de website van deze kunstenaar, cabaretier en theatermaker bekijkt, gelooft dat hij opruimen tot zijn levensdoel heeft gemaakt. Want noem iets en het lijkt erop dat Wehrli het kan en wil opruimen. Tot zwembaden en parkings toe.
In dit verrassende kunstboek ruimt hij 19 gerenommeerde schilderijen op: de mannetjes met bolhoed op ‘Golconde’ van Magritte, het ganse interieur van ‘De slaapkamer’ van Van Gogh, en vele anderen. Hij brengt orde in de ‘Farbtafel’ van Paul Klee door de blokken te sorteren volgens kleur. Een andere keer ordent hij volgens figuren, en een enkele keer ordent hij alles in een zakje bij ‘Les Poseuses’ van Seurat. Zelfs het voorwoord ‘Pleidooi voor een opgeruimde kunst’ van Albrecht Götz von Olenhusen moet aan zijn opruimwoede geloven…
Kortom, originaliteit en humor zijn de grote troeven van dit kunstboek.
Op de linkerpagina staat telkens het originele werk en ernaast, op de rechterpagina, het bewerkte, geordende werk. Door zijn analyses en originele ordeningen maakt hij van elk kunstwerk een nieuwe, geordende versie en bezorgt hij zijn lezers/kijkers een frisse blik op bekende kunstwerken.
Een aanrader voor alle kunstliefhebbers jong én oud en voor iedereen die met kunsteducatie te maken heeft.

Eric Vanthillo - maart 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Ursus Wehrli

Illustrator
Ursus Wehrli
diverse

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2013

ISBN
9789076168852

Aantal pagina's
48

Prijs
€14,90


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Kunst aufräumen

Vertaler(s)
Michel Bolwerk
Anne Folkertsma