Kunnen bergen krimpen?

aanrader Coverafbeelding van: Kunnen bergen krimpen?

Trefwoord(en)
natuur
wetenschap
weetjes
fantasie
kartonboek

Genre
informatief

Vanaf
4 jaar

Na ‘Mag je haaien aaien?’ (verschenen in 2019) verrassen dezelfde makers ons deze keer met dit informatieve én fantasierijke kartonboek met grote flappen dat verder bouwt op hetzelfde stramien. Maar toch ook weer anders.
Deze keer worden natuurfenomenen bevraagd. Kunnen eilanden wegdrijven? Waar waaien wolken heen? Kunnen bergen krimpen? Waarom is de zee zo zout? Kan je van de wereld vallen? Is het droog onder de regenboog? Kunnen bomen dromen? En nog veel meer.
Op de linkerpagina lees je telkens de vraag: kernachtig en duidelijk, fraai afgedrukt in grote letters op een witte achtergrond. De precieze formulering ervan prikkelt elke keer je nieuwsgierigheid. Je kan dus niet anders dan de flap aan de rechterkant openen. Met hoge verwachtingen… En die verwachtingen worden elke keer zeker ingelost. Op 2 pagina’s verschijnt een kleurrijke, gestileerde prent die netjes het midden houdt tussen realiteit en fantasie. Elke prent is een toonbeeld van sober en aantrekkelijk design dat zowel jong als oud kan bekoren. Op die prent lees je telkens links een antwoord op de vraag vol fantasie. Met een fijne humor doen de makers je hier wegdromen in een roes van verbeelding. Aan de rechterkant lees je dan het juiste en wetenschappelijke antwoord. Maar hier ook slagen de makers erin om op niveau van de doelgroep en met lichte fantasie te schrijven. Een heerlijke mix van fantasie, humor en originaliteit. Knap hoe elke tekst kort en bondig en toch gevarieerd is.
Een origineel en doordacht geheel dat je aandacht trekt en je verbeelding prikkelt, in een uitgebalanceerde vormgeving. Het resultaat van een perfecte samenwerking dat resulteert in een ‘must have’ voor jong (en oud).
Daarom terecht een aanrader!

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Katrijn De Wit

Illustrator
Inge Rylant
Laura Bergans

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
Wijze Weetjes

Jaartal
2020

ISBN
9789463831604

Aantal pagina's
20

Prijs
€15,00