Kun jij dat, Pettson?

Coverafbeelding van: Kun jij dat, Pettson?

Trefwoord(en)
vriendschap
talenten
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Terwijl Pettson aan het werk is, haalt Findus allerlei kunstjes uit. Telkens opnieuw vraagt hij Pettson of hij die ook kan. Zoals tot aan het huis springen met 2 voeten samen. Of sneller lopen dan Findus, de kippen wegjagen en in de bomen klimmen. Pettson geeft toe dat hij dat vroeger allemaal kon, maar nu dus niet meer. En dan vraagt Findus zich af of er nog wel iets is dat Pettson kan. Waarop Pettson Findus laat zien waar hij nog steeds erg goed in is.

Het is al erg lang geleden dat er een nieuw verhaal verscheen van Pettson en zijn poes Findus, en het is opnieuw volop genieten. Het contrast tussen de oude man en de vinnige poes is groot en zorgt voor een prettige tegenstelling, zowel in het verhaal als in de illustraties. De levendige Findus zorgt voor veel actie en beweging, maar het is de rustige Pettson die voor het sfeervolle einde zorgt. Het verhaal bouwt mooi op door Findus allerlei kunstjes te laten doen die Pettson moet nadoen. Vanaf het moment dat Findus zijn uitdaging verwoordt, weet de lezer al dat het Pettson niet zal lukken. En dan is het de illustratie, met veel grappige elementen, die voor de nodige hilariteit zorgt. De kippen hebben ook weer een indrukwekkende bijrol. Net als de mukkels, die overal verstopt zitten in de werkplaats van Pettson.
Pettson en Findus zorgen na al die jaren opnieuw voor een speels en grappig verhaal, waarbij je tijdens het voorlezen heel lang kan genieten van de details in de illustraties en de warme sfeer van het verhaal.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Sven Nordqvist

Illustrator
Sven Nordqvist

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2017

ISBN
9789002268960

Aantal pagina's
21

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Kan du ingenting, Pettson?

Vertaler(s)
Annick Van den Eynde