Kukel krijgt een broertje

Coverafbeelding van: Kukel krijgt een broertje

Trefwoord(en)
kippen
eieren
baby’s

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Alle kippen zijn blij want er zijn veel kuikentjes uit hun ei gekropen. Alleen Kukel is verdrietig. Hij wil een broertje maar zijn vader vertelt dat de boer alle eieren van Kukels mama meeneemt omdat ze de beste eieren legt. Pedro de aalscholver heeft een idee. Hij stelt voor om 1 ei opzij te houden dat hij dan in de plaats van Kukels moeder zal uitbroeden. Iedereen is akkoord en Pedro begint aan zijn taak. Maar op een dag stelen 2 hongerige egels het ei. Kukel achtervolgt hen en redt het ei, dat net begint te barsten. Tot Kukels ontsteltenis verschijnt er…een zusje.

Dit vrolijke leesboekje voor jonge lezers speelt zich af tussen de vele kippen op een boerderij. Kukel wil dolgraag een broertje en is ontgoocheld als het een zusje is. Maar hij moet zijn mening over zusjes snel aanpassen, want zijn zusje is geweldig. Het thema van dit verhaal is niet nieuw, maar de uitwerking is dat zeker wel. Door de vele illustraties, die het verhaal bijna als strip vertellen, wordt dit een aantrekkelijk verhaal waar heel wat vaart in zit. Spannend en grappig tegelijk, en allemaal op maat van jonge lezers. En natuurlijk ook heel prettig om voor te lezen.
Naast het plezier van het lezen vind je in de verhalen over De Kippetjes telkens een verwijzing naar een moment uit de geschiedenis of een ander informatief weetje. Het is dan ook leuk als voorlezer om hier nog iets meer over te vertellen. Die info kan je vinden op de website van de uitgever.

Mik Ghys - september 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Christian Jolibois

Illustrator
Christian Heinrich

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
De Kippetjes

Jaartal
2011

ISBN
9789059327436

Aantal pagina's
48

Prijs
€8,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le jour où mon frère viendra

Vertaler(s)
Thea Dubelaar