kuif is een boef

Coverafbeelding van: kuif is een boef

Trefwoord(en)
paarden
dierenliefde
ondeugend

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Tes gaat naar manege De Stal. Ze is gek op alle paarden maar vooral op Kuif. Ze mag hem van juf Fleur uit de wei gaan halen, maar daar is hij niet te vinden. Ook niet op het erf en in de stallen. Kuif is een snoeper dus Tes vindt hem in het hok waar het paardenvoer staat. Daar staat hij te snoepen uit een ton. Tes neemt hem gauw mee om hem klaar te maken voor de les. Terwijl ze daarmee bezig is, snoept Kuif een peer, een koek en kaas uit de rugzak van Tes. Die is erg boos op Kuif, zeker wanneer hij tijdens de les te sloom reageert door al het snoepen. Na de les wast Tes Kuif maar het eerste wat hij doet wanneer hij terug in de wei is, is door de modder rollen. Zo’n deugniet.

Tes maakt heel wat mee met de ondeugende Kuif. Ondertussen ontdekt de lezer wat er zoal moet gebeuren om een paard netjes te houden.
Na vier maanden leesonderwijs (AVI 2/M3) kunnen jonge paardenliefhebbers de avonturen van Tes en Kuif al zelf lezen. Kleurrijke illustraties begeleiden het verhaal en brengen de ondeugende Kuif mooi in beeld.
Een ondeugend paardenavontuur voor beginnende lezers.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Paulien Smeulders

Illustrator
Ina Hallemans   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
lees lees lees

Jaartal
2020

ISBN
9789020618679

Aantal pagina's
29

Prijs
€8,99