Krokodil op weg naar beter

Coverafbeelding van: Krokodil op weg naar beter

Trefwoord(en)
vluchten
zoektochten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Krokodil had een fijn huis, lekker eten, een familie en veel vrienden. Krokodil was gelukkig. Tot het slecht werd en Krokodil moest vertrekken. Zijn huis was niet langer veilig en zijn land was niet langer zonnig. Hij vluchtte, op zoek naar beter. Maar waar was dat? Zijn reis was lang en gevaarlijk. Nergens was hij welkom. Tot hij eindelijk een gastvrije plek vond.

Op een heldere en toegankelijke manier wordt het thema ‘vluchtelingen’ bespreekbaar gemaakt met dit voorleesverhaal. Waarom Krokodil moet vertrekken uit zijn land wordt niet vermeld, maar het is erg. Zo erg dat hij zich niet meer veilig voelt en vlucht. De zware reis en moeilijke zoektocht naar een nieuwe veilige plek komen ook aan bod. Alles wordt verteld in een vlotte tekst op kleutermaat.
De illustraties maken het allemaal indrukwekkender: eerst het mooie veilige huis van Krokodil, daarna de donkere dreiging en de zoektocht naar een nieuwe plek. Met uiteindelijk een mooie nieuwe toekomst. Ook al laat de laatste prent in het boek duidelijk zien dat dit verhaal niet voorbij is, dat ook andere dieren met hetzelfde probleem te maken hebben.
Dit boek biedt een mooi aanknopingspunt om met kleuters te praten over vluchtelingen, waarom ze vertrokken zijn uit hun land en wat ze komen zoeken.
Een gevoelig en actueel prentenboek dat aanzet om vluchtelingen beter te begrijpen.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Yoeri Slegers

Illustrator
Yoeri Slegers

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2019

ISBN
9789462913820

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95