Krokodil mag niet meedoen!

Coverafbeelding van: Krokodil mag niet meedoen!

Trefwoord(en)
dieren
anders zijn
jezelf zijn
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Konijn vindt dat krokodillen niet mogen meedoen op de speelplaats. Ze doen nooit zoals de anderen, delen nooit hun speelgoed, overdrijven altijd, doen gekke dingen, zijn vies en maken veel te veel lawaai. Krokodillen zijn echt superstom. En dat zegt ze dan ook tegen haar klasgenootjes. Maar dan verdedigt Krokodil zich. En iedereen begint vervelende dingen over de anderen te zeggen. Tot Krokodil vraagt of iedereen mee komt spelen. En dat willen ze allemaal. Zelfs Konijn.

Konijn bedenkt een heleboel dingen waardoor Krokodil niet mag meespelen. Hij is te anders. Maar dan blijkt dat de anderen ook wel zo’n dingen denken, maar dan niet over Krokodil. Allerlei opmerkingen vliegen rond, tot de kernvraag komt: wie speelt mee? En dan blijkt dat iedereen meedoet, hoe anders ze ook zijn. Zo heeft iedereen zijn eigen mening over ‘de anderen’. Maar die anderen hebben dat ook allemaal. En ja, als je wat anders bent en doet als de rest, is dat zo erg? Je kan toch nog steeds met plezier samen spelen?
Door dit eenvoudige verhaal kan er heel wat gepraat worden over anders zijn, samen spelen, vriendjes maken en nog veel meer. Het is een prettige aanzet om hierrond te filosoferen met kleuters. De tekst is duidelijk, eenvoudig en direct. De illustraties sluiten hier perfect bij aan. Ze zorgen samen voor een sfeervol en aantrekkelijk voorleesverhaal.

Winnaar van de gouden medaille van de Key Colours Competition 2022.

 

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Marina Rouzé   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044851250

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Il ne faut pas jouer avec les crocodiles !

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij