Kringloopwinkel Hebbus

Coverafbeelding van: Kringloopwinkel Hebbus

Trefwoord(en)
winkels
familierelaties
zoektochten
verouderen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

De ouders van Fay hebben een kringloopwinkel. Fay loopt er altijd rond want het gezin woont eigenlijk in die winkel, al is dat maar voorlopig. Een oude dame, mevrouw Parel, beweert spullen van haar in de winkel te herkennen. Samen met haar beste vriend Joppe wil Fay dit mysterie oplossen. Als ze een wat sjofele man in een chique auto spullen zien binnenbrengen, vinden ze dat wel vreemd. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken een groot geheim.

Doorheen dit luchtige verhaal worden enkele ernstige onderwerpen onder de aandacht gebracht. Een oudere dame wiens geheugen het stilaan af en toe laat afweten, een adoptie van lang geleden en een verkeerde belegging van geld die grote gevolgen heeft.
Toch is het verhaal niet zwaarmoedig, integendeel. Het blijft allemaal erg luchtig. De twee kinderen blijken uitstekende speurders te zijn die de verschillende elementen bij elkaar sprokkelen en zo tot een wensvervullend resultaat komen.
Het is wel opvallend dat de kinderen erg veel ruimte krijgen om hun eigen ding te doen. Ze krijgen informatie die niemand ooit heeft nagetrokken. Het gaat allemaal wel heel erg gemakkelijk.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Fay. Ze is erg ondernemend en laat niet over zich heen lopen. Terwijl Joppe meer volgend is, maar wel meegaat in Fay’s ideeën. Beide kinderen zijn erg bij de pinken maar soms worden hen woorden in de mond gelegd die niet bij hun leeftijd passen.
De illustraties doen kinderlijker aan dan wat de lezer voor de personages in zijn/haar hoofd heeft.
Vlot lezend verhaaltje maar ook niet veel meer dan dat.

Pol Van Damme - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Joke Eikenaar   

Illustrator
Joke Eikenaar   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2018

ISBN
9789051166811

Aantal pagina's
112

Prijs
€13,95