Krijn als kajuitwachter de wereld rond

Coverafbeelding van: Krijn als kajuitwachter de wereld rond

Trefwoord(en)
17e eeuw
scheepvaart
ontdekkingsreizen

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Krijn gaat mee als kajuitwachter op een schip dat een ontdekkingsreis rond de wereld zal maken en op zoek gaat naar het mythische Goudland. Als zeeman is Krijn in het begin niet veel waard. Door een ander bemanningslid leert hij de gebruiken aan boord en de dingen die van hem verwacht worden. Het leven aan boord is niet altijd even prettig. Maar Krijn geniet ook, samen met de andere jongens aan boord. Het Goudland is echter moeilijk te vinden.

Het verhaal wil de lezer voornamelijk een beeld geven hoe het leven aan boord van een 17e-eeuws schip was. Ook typische termen over de scheepvaart worden gebruikt en onderaan de bladzijden verduidelijkt of door andere zeemannen uitgelegd aan Krijn. Het verhaal is in een makkelijk leesbare stijl geschreven, rechttoe rechtaan, zonder beeldspraak of diepere betekenissen.
Het verhaal verloopt chronologisch en is nergens echt spannend. Zelfs de ontberingen of tegenslagen worden beschreven zonder dat de lezer bibberend of ellendig meevoelt met de personages. Ook wil de auteur alle mogelijke gebeurtenissen aan boord van zo’n schip aan de orde laten komen.
De plot is gebaseerd op een waar gebeurd gegeven, al heeft de auteur wat geschoven met de personages in het verhaal ten opzichte van de echte personen die de tocht hebben ondernomen.
Onderhoudende, lichte lectuur over de scheepvaart in de zeventiende eeuw. Goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - juni 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Dirk Tang

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2018

ISBN
9789020624809

Aantal pagina's
255

Prijs
€17,50