Krieltje – Over een eigenwijze kleine aardappel

Coverafbeelding van: Krieltje – Over een eigenwijze kleine aardappel

Trefwoord(en)
jezelf zijn
groepen
fantasie
humor
groenten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Krieltje, het hoofdpersonage van dit originele prentenboek, wilde niet zoals de andere aardappelen eindigen als voeding in puree of frietjes of salade of eender wat. Daarom besloot ze van de tafel te rollen, hopste ze door de keuken en door de open deur de tuin in. Daar in de tuin ontmoette ze vele wezens die haar konden helpen om uit te zoeken wat haar levenslot kon zijn. De vogel vliegt en zingt, een mooi doel. De regenworm graaft en maakt de grond vruchtbaar. Ook mooi. En zo gaat het verder: de hommel die de bloemen bestuift, de bloem die de bijen honing geeft, … Zelfs de steen die gewoon bestaat, meer niet. Geweldig! Tijdens haar zoektocht werd Krieltje moe en nestelde ze zich in de warme grond. Van al het denken over haar leven viel zij in een diepe en hele lange slaap. In de lente ontwaakte ze en was er iets gebeurd met haar. Iets waar zij heel gelukkig van werd…

Een heerlijk verhaal, luchtig en speels en met een fijne humor over een thema dat je stof geeft tot boeiende gesprekken en reflectie.
De tekst leest vlot voor. Korte zinnetjes creëren een gedegen leesritme en de dialogen zijn vlot en realistisch. Mooi hoe je als lezer mee op ontdekking uitgaat met Krieltje.
De kleurrijke prenten zijn bijzonder sfeervol. De combinatie van grove borstelstreken, grote kleurvlakken en knappe collages doen het geheel stralen. Maar nog meer in het oog springend, zeker in dit boek, is de bijzondere illustratietechniek waarbij gestempeld is met aardappelen. Knap om te zien en tegelijkertijd inspirerend om zelf aan de slag te gaan met aardappel en inkt of verf.

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Birte Müller   

Illustrator
Birte Müller   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2023

ISBN
9789025885847

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Die Kartoffel und der Sinn des Lebens

Vertaler(s)
Studio Bos