Kriebeltenen (vertelplaten)

Coverafbeelding van: Kriebeltenen (vertelplaten)

Trefwoord(en)
kamishibai
schoenen
avontuur
vriendschap

Genre
vertelplaten

Vanaf
3 jaar

Uitgeverij De Eenhoorn is een fervent inspirator en verspreider van de kamishibai-vertelplaten. Grote, stevige prenten zonder tekst in A3-formaat (42cmx29,5cm) die netjes in het kamishibai-theatertje passen. De tekst van het verhaal vind je achteraan op elke prent. Het aantal prenten varieert per verhaal en alles zit keurig opgeborgen in een stevige envelop. Momenteel hebben zij 146 titels in hun aanbod.
‘Lou en Lily – Kriebeltenen’ is zo’n recente kamishibai-uitgave bestaande uit 13 prenten met tekst van Kristien Dieltiens en illustraties van Annelies Vandenbosch. Het is een vrolijk verhaal over de kleine Lily wiens schoenen te klein zijn. Ze wil geen kriebeltenen, dus moeten ze naar de winkel voor nieuwe schoenen. De weg naar de schoenenwinkel is lang en vol schoenen. Mama’s schoenen met hakjes doen van: klik, klak, klik, klak. Opa’s pantoffels zijn lekker zacht en warm. Sandaaltjes zijn heerlijk fris. Met laarzen kan je in de vijver met de ganzen spelen. Met schoenen met lintjes kun je dansen. De agent heeft schoenen aan waarmee hij kan stappen als een reus. Fietsschoenen zonder veters gaan het snelst aan en uit. En de zwerver buiten aan de winkel heeft geen schoenen aan. In de winkel ontmoet ze Lou. Beiden kiezen dezelfde rode superschoenen zonder veters. Maar waarom koopt mama 2 paar schoenen?…

Dit eenvoudige en hoogst herkenbare verhaal leest vlot voor. Ideaal voor een intense en fijne vertelling met de kamishibai! De prenten zijn pareltjes vol details die je nu in het groot nog beter opmerkt dan in het klein in het oorspronkelijke prentenboek. Mooi hoe Vandenbosch een realistische weergave geeft van de maatschappelijke werkelijkheid zonder het te benadrukken.
Met deze of andere vertelplaten: altijd een feest vol verwondering met de kamishibai!

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kristien Dieltiens

Illustrator
Annelies Vandenbosch   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Reeks
vertelplaten

Jaartal
2021

ISBN
9789462915831

Aantal pagina's
13

Prijs
€29,95