Kraken, kapen en vlammende pijlen – Robin Hood, deel 1

Coverafbeelding van: Kraken, kapen en vlammende pijlen – Robin Hood, deel 1

Trefwoord(en)
avontuur
verzet
opstand
machtsmisbruik

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Het vroeger welvarende Locksley is helaas vervallen tot een armoedige stad. Waar dan ook nog eens een schimmige crimineel, Gisborne, de plak zwaait, samen met een corrupte politiemacht. Als de vader van Robin valselijk wordt beschuldigd en  gevangen genomen wordt, vlucht Robin met zijn broer naar het Sherwoodbos. Al is dat niet zonder gevaar, want daar leven allerhande bendes die zo hun eigen wetten stellen. Robin wil zijn vader uit de gevangenis halen. Maar om een advocaat te betalen heeft hij geld nodig. Ondertussen maken de mannen van Gisborne verwoed jacht op hem.

Dit Robin Hood-verhaal speelt zich in het heden af met alle technologische middelen van vandaag zoals GSM’s, Ipads, gehackte computers enzoverder. Robin is een kei in het schieten met pijl en boog. Een aantal namen verwijzen ook naar het Robin Hood-verhaal uit lang vervlogen tijden, zoals Little John, Will, Marion, Locksley en Sherwood om er enkele te noemen.
De nadruk ligt op het avontuurlijke met een aantal spectaculaire acties waarin Robin zijn vaardigheden kan laten schitteren. Uiteraard komt hij een aantal keren in nauwe schoentjes te zitten waaruit hij dan weer moet zien te ontkomen.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Het verhaal wordt door de auteur verteld, afwisselend vanuit standpunt van Robin en van zijn broer.
Voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Muchamore   

Uitgeverij
Billy Bones   


Reeks
Robin Hood

Jaartal
2020

ISBN
9789463850308

Aantal pagina's
264

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Robin Hood – Hacking, heists and flaming arrows

Vertaler(s)
Pim Lammers