Krabs nieuwe huis

Coverafbeelding van: Krabs nieuwe huis

Trefwoord(en)
verhuizen
afval
opruimen
milieu

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag merkt Krab dat zijn schelp te klein geworden is. Hij gaat op het strand op zoek naar een grotere schelp maar vindt niets. Tot hij een leeg blik vindt. Maar het blik ruikt niet fris en Krab voelt zich er niet fijn in. Gelukkig ziet Schildpad hem en probeert te helpen. Schildpad heeft een winkel met allerlei kleren, maar er is niets bij voor Krab. Tot hij een lege plastic fles ziet. Schildpad waarschuwt Krab nog maar het is al te laat. Krab zit vast in de plastic fles. Gelukkig vindt een meisje hem. Zij heeft een mooie verzameling schelpen waar Krab eentje van mag kiezen. Daardoor beseft het meisje dat de schelpen voor de dieren zijn en dat zij de dieren kan helpen door afval op te ruimen. En alle strandbezoekers helpen mee.

Afval hoort niet op het strand, dat is duidelijk. Krab heeft geluk, hij wordt op tijd gered door een meisje dat daarna iedereen aan het werk zet om het strand op te ruimen. Een belangrijke boodschap in een luchtig jasje, want Krab en de andere stranddieren lijken weggelopen uit een vrolijke tekenfilm. Met grote ogen en opvallend expressieve snuitjes trekken ze de aandacht van de lezer. De dubbele pagina waarop alle dieren en mensen het strand opruimen zit dan weer vol grappige details. De tekst op rijm is speels en leest prettig voor. Ook de dialogen zijn op rijm, waarbij vooral de gesprekken tussen Krab en zijn zeepokken erg grappig zijn.
Op de laatste bladzijde vind je nog tips hoe je de natuur kan helpen, want of je nu op het strand bent of in de stad, er zijn altijd manieren om goed voor de natuur te zorgen. En dat kan niet genoeg herhaald worden.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Lily Murray

Illustrator
Sam Caldwell   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048320998

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sheldon’s New Shell

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal