Koningskind

aanrader Coverafbeelding van: Koningskind

Trefwoord(en)
gezin
gehandicapt
familierelaties
koningen

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Zissel wordt in bijzondere omstandigheden geboren. Ze heeft een misvormd armpje en kan niet praten. Ze groeit op in een warme omgeving. Tot op de nacht dat haar babybroertje wordt geboren. Diezelfde nacht sterft de te vroeg geboren baby van een belangrijke edelvrouw. Zissel is getuige van een vreselijk complot. Zij moet mee naar het hof van koning Salomo. Daar weet niemand van de baby die is verwisseld en dat Zissel de zus is van die baby. Ook niet dat Zissel eigenlijk een dochter is van de koning. Maar kan ze dat geheim houden?

De auteur neemt de lezer mee naar de tijd van koning Salomo. Die koning heeft in dit verhaal enkele duistere kantjes naast zijn bekendste wapenfeit: het Salomonsoordeel. Het verhaal wordt verteld door een alwetend auteur vanuit het standpunt van heel wat personages. Zissel en haar familie zijn wel de hoofdpersonages maar er zijn ook vertelstandpunten uit heel wat andere personages. Zissel en haar familie worden geschetst als erg sterke persoonlijkheden, elk met hun eigen dramatische achtergrond. Maar met de wil om door te zetten, om niet toe te geven aan de gebeurtenissen die hen overkomen. En een liefdevol, warm leven te leiden ondanks hun vroegere tegenslagen.
Vanaf de eerste bladzijde is de lezer in de ban van het verhaal. In heel mooie bewoordingen en met hier en daar een knappe beeldspraak schetst de auteur een wereld van enerzijds warmte, maar anderzijds van jaloezie en afgunst, van leugens en gekonkel waarin Zissel en haar gezin meegesleurd worden. En waar ze zelf niets in te brengen hebben. Het verhaal is bijzonder knap opgebouwd en de spanning wordt langzaam maar zeker opgevoerd. Met een krachtige finale en een wensvervullend slot. Iets wat de lezer deze prachtige personages echt wel toewenst.
Een aanrader!

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Selma Noort   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2020

ISBN
9789025879488

Aantal pagina's
249

Prijs
€16,99