Koning Varken

aanrader Coverafbeelding van: Koning Varken

Trefwoord(en)
sprookjes
eten
varkens
vlees

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De koning was dol op varkensvlees. Elke dag at hij een stuk varken uit de koninklijke stallen. De koningin vond dit maar niks. Zij vond hem te dik en met te veel puisten. Ze wilde hem aanmanen tot een gezonder levenspatroon, maar daar dacht de koning anders over. “Als jij niet uitkijkt ga jij nog op een varken lijken”, riep ze hem telkens toe. …
Dit hilarische verhaal laat zich lezen als een modern sprookje. Met stevige overdrijving en dolle humor sleept Meinderts je mee doorheen deze mallemolen van de vreetgrage koning. Verrassende wendingen maken het verhaal origineel en houden het spannend. Het einde na het einde (het staartje zonder krul) zet de lezer/toehoorder/kijker op andere sporen en doen je een vervolg fantaseren. Heerlijk toch!
De originele illustraties geven het geheel iets aparts. De combinatie van schilder- en druktechnieken oogt fris en aantrekkelijk. In weelderige composities en sobere kleuren schetst Nijland aantrekkelijke prenten die je aandacht verdienen.
Kortom, een uiterst verzorgde uitgave waarin verhaal en illustraties elkaar opheffen tot een meer dan geslaagd hedendaags sprookje.
Een verrassende aanrader!

Eric Vanthillo - oktober 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Koos Meinderts   

Illustrator
Stern Nijland

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2015

ISBN
9789047705086

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,95