Koning Odysseus

Voor hun 15e ‘Heerlijk Hoorspel’ nemen de makers van het Geluidshuis ons mee naar het oude Griekenland, waar Homerus de reis en de avonturen van koning Odysseus, de Griekse koning van het eiland Ithaca, neerschreef.
Hoe hij na de Trojaanse oorlog tien jaren lang onderweg was naar huis, waar koningin Penelope ondertussen werd belaagd door vele aanbidders.
Het Geluidshuis zou het Geluidshuis niet zijn, mochten ze dit verhaal niet spijzen met de nodige humor die gesmaakt wordt door jong en oud.
Alles begint met de list van de Grieken om Troje in te nemen: het Trojaanse paard. Waarna Odysseus tevreden kan terugkeren naar zijn land. Maar de reis zal niet snel geklaard worden… Tien jaar zullen zij erover doen en onderweg zullen tal van problemen opgelost moeten worden. Stormen worden getrotseerd, verleidelijke lotuseters worden gemeden, hongerige cyclopen met één oog worden om de tuin geleid, de bemanning van het schip is benieuwd naar de zak vol winden van Aeolus, Odysseus kan amper aan de verleiding weerstaan van de liefelijke Sirenen, goden worden woest als de bemanning toch raakt aan de heilige koeien op het eiland Helios, enzovoort. De avonturen razen op je af met een vaart die je niet loslaat. Verhaal na verhaal stapelt zich op en houdt je in zijn ban.
Dit alles loepzuiver geregistreerd in een hoorspel van maar liefst bijna 100 minuten lang met overdonderend realistische geluiden en de stemmen van de beste Vlaamse acteurs: Koen De Graeve, Veerle Baetens, Jonas Vermeulen, Bruno Vanden Broecke, Tom Audenaert, Gène Bervoets, en vele anderen. En last but not least met de heerlijke vertelstem van Warre Borgmans die alles in goede banen leidt.
Verrassend en amusant is het minste dat je hiervan kan zeggen.
Je kan alles netjes beluisteren op maar liefst 2 cd’s of op je smartphone of tablet met de toegevoegde download-code.
Zoals steeds hoort hierbij ook het boek waarin je (vooral) de hoogtepunten van het verhaal visueel kan volgen. De aantrekkelijke, kleurrijke illustraties zijn al even hilarisch als het verhaal zelf. In het boekje lees je meer over de personages en de verschillende situaties waarin Odysseus en zijn mannen in verzeild geraken. De gehele reis wordt overzichtelijk weergegeven en een verklarende woordenlijst maakt het geheel af.
Dit ook allemaal met dezelfde hilarische humor die het Geluidshuis typeert.
Niet gelogen: weer een Heerlijke hoorspel!

Eric Vanthillo - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Wauters

Illustrator
Mark Borgions   

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Reeks
Heerlijk Hoorspel

Jaartal
2019

ISBN
9789079040568

Aantal pagina's
44

Prijs
€24,95


Aantal CD's
2

Duurtijd
99:25

Verteller
Warre Borgmans   

Componist
Koen Brandt