Koning Mier

Coverafbeelding van: Koning Mier

Trefwoord(en)
mieren
waardering
zelfvertrouwen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Het is druk in het mierennest. Mieren werken immers altijd en iedereen heeft een eigen taak. De werkmieren, soldaten, zorgmieren en de koningin kennen hun taak en weten wat ze moeten doen. Iedereen, behalve de koning. Die verveelt zich, die heeft niets te doen. En niemand heeft tijd voor hem. Bedroefd bedenkt hij dat hij beter weg kan gaan. Tijdens zijn tocht door het bos zien alle dieren hem langskomen, maar zelf merkt hij niets. Ondertussen loopt het in het mierennest mis. Ze ontdekken dat de koning weg is en gaan naar hem op zoek.

In dit prentenboek draait alles om waardering. De koning voelt zich overbodig en verdwijnt. Het is pas als hij verdwenen is, dat zijn aanwezigheid gewaardeerd wordt. Ze missen hem en gaan onmiddellijk op zoek.
Een prettig leesbare tekst vertelt het verhaal van Koning Mier bij sfeervolle illustraties. Die tonen duidelijk de neerslachtige koning, die nergens een plekje vindt. Zijn droefheid is voelbaar door de warme illustraties. Het deugddoende happy end geeft een mooie boodschap mee: waardeer elkaar en zeg het ook. Hoe meer je laat voelen dat je iemand waardeert, hoe gelukkiger die kan worden.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Bart Demyttenaere   

Illustrator
Myriam Berenschot   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044836318

Aantal pagina's
27

Prijs
€14,95