Konijn & Egel

aanrader Coverafbeelding van: Konijn & Egel

Trefwoord(en)
vriendschap
konijnen
egels
leven
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
5 jaar

Paul Verrept pleziert ons al 25 jaar lang met verhalen, gedichten, boeken en ander tekst- en illustratiemateriaal en dat mag gevierd worden met deze sprankelende bundel vol verhalen over de hechte vriendschap tussen Konijn en Egel.
Verhalen over de vriendschap tussen 2 dieren, nieuw is het niet. Maar dankzij zijn originele twist en eigengereide schrijfstijl (en de uitbundige prenten van Nils Pieters) is dit een originele bundel vol warme liefde en heerlijke gedachtenspinsels voor jong en oud geworden.
Verrept observeert zijn personages en hun handelingen en beschrijft ze met een lichte afstand. Waardoor je meer vermoedt tussen de woorden en zinnen dan er staat. Deze keer is hij kwistiger met zijn taal dan we van hem gewend zijn, maar deze stijl loont het geheel en geeft elk verhaal een juiste volheid.
De belevenissen van beide dieren zijn hoogst ‘gewoon’: samen op een bankje zitten en weinig of niets zeggen, verlangen naar de zon, angst in het donker, op reis gaan, … En samen filosoferen ze heel wat af: waarom Egel Egel heet?, wat doe je met later?, kan je de tijd beïnvloeden?, …
Stuk voor stuk zijn dit heerlijke verhaaltjes, 14 in totaal, die je met plezier voorleest aan kinderen vanaf 5 of die zelf gelezen kunnen worden door kinderen vanaf 8. Maar het delen van de verhalen is het leukst omdat elk verhaal vragen oproept en stof geeft tot gesprek.
De kleurrijke prenten van Pieters geven de verhalen een stevige meerwaarde. Hij tekent met potlood en vetkrijt en schildert met aquarel prenten vol details die zich graag laten ontdekken. En wees gerust, je blijft ontdekken, keer na keer. Zijn uitspattingen in intense kleuren vatten sferen die je helemaal inpalmen. Zowel de paginagrote prenten als de vele kleine prenten tussendoor zitten vol humor en zijn hoogst expressief.
Voeg aan dit alles de vormgeving toe van Verrept zelf, en je krijgt een hebbeding van een boek waarin tekst en tekeningen elkaar vooruit stuwen tot fijne pareltjes.
Vandaar een terechte aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Verrept   

Illustrator
Nils Pieters   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2019

ISBN
9789462913813

Aantal pagina's
102

Prijs
€18,95