Konijn & Egel – We kennen de weg als onze broekzak

aanrader Coverafbeelding van: Konijn & Egel – We kennen de weg als onze broekzak

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
leven
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
5 jaar

Een jaar na de vorige verhalenbundel van het onafscheidelijke duo Konijn en Egel, mogen we ons verheugen op een tweede deel. Geen vervolg maar wel een op zich staand deel met 12 verhalen die je met plezier leest (+8) en voorleest (+5). Maar ook jongeren en volwassenen zullen zich door de verhalen aangesproken voelen en er zich in herkennen. Want elk verhaal gaat over het leven en over de kleine dingen in elk van ons.
Over diepe vriendschap (waar ook heftige woorden kunnen vallen), over vertrouwen, over prachtige dagen, over dromen die kunnen omslaan in nachtmerries, over misverstanden en hoe die (niet) op te lossen, over bij jezelf op bezoek gaan, over ernst en dolle pret en hoe die perfect kunnen samengaan, over wandelen en liggen in de lentezon, en over zoveel meer.
Soms geeft Verrept de schrijfwoordelijke losse teugels aan dagelijkse, doodnormale ideeën als een verloren zwembroek, maar even goed gaat hij abstracte begrippen niet uit de weg en geeft ze een fijne plek. Zoals onheil dat in de lucht hangt, of Niemand, enzovoort.
Als geen ander speelt hij met taal en begrippen en verzint hij er verrassende verhalen mee. Zelfs Van Ostaijen mag van de partij zijn met zijn ‘Marc groet ’s morgens de dingen’ en zijn ‘Berceuse nr 2’ in het openings- en in het slotverhaal. Meesterlijke ‘knipogen’ zijn dat.
Pieters breidt dit alles uit met prachtige prenten die bulken van sfeer. In een eenvoudige tekenstijl, die vaak grenst aan de heerlijke simpelheid van kindertekeningen, schildert en tekent hij taferelen die je aandacht vasthouden. De vele kleine illustraties schitteren in hun expressie, de paginagrote prenten doen je telkens stilstaan bij zoveel te ontdekken details. Grootsheid en eenvoud doet hij perfect samengaan.
Tekst en illustraties vertellen samen de verhalen en dit alles is door Verrept zelf vormgegeven tot dit kleinood waarin alles klopt en waar je met veel plezier in grasduint. Keer na keer, verhaal na verhaal.
Terecht een aanrader voor jong en oud!

Eric Vanthillo - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Verrept   

Illustrator
Nils Pieters   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914582

Aantal pagina's
116

Prijs
€19,95