Komt oude kaas van oude koeien?

Coverafbeelding van: Komt oude kaas van oude koeien?

Trefwoord(en)
weetjes
eten
drinken

Genre
informatief

Vanaf
4 jaar

Na ‘Mag je haaien aaien?’ (2019) en ‘Kunnen bergen krimpen?’ (2020) is er nu deze waardige opvolger.
De makers blijven ons verbazen met hun ‘wijze weetjes’: met hun grappige fantasieën en hun verrassende verklaringen. Mooi ook dat zij telkens kiezen voor een gelijke, opvallende lay-out waarbij design en fantasie elkaar omarmen. Het dikke kartonboek met zijn grote flappen is ideaal voor deze jonge doelgroep. Maar ook volwassenen worden op hun wenken bediend door de kleurrijke en frisse vormgeving.
Deze keer focussen de makers zich op voeding en drank: Krijg je spieren van spinazie? Waarom heeft een kiwi haar? Waarom blozen abrikozen? Hoe komen bubbels in limonade? Zijn rozijntjes bejaarde druiven? Enzovoort…
Tien eenvoudige vragen prikkelen je verbeelding en vragen om een duidelijke verklaring.
Als je de flap opent lees je aan de linkerkant een verklaring vol fantasie, lekker overdreven en vol humor. Zoals de slakken die verzot zijn op spinazie omdat ze hun huisjes met zich mee moeten slepen en dus sterk moeten zijn. Of hoe je een wandelende boom kan zijn en een huis voor vogels op zoek naar kersen. Dat bubbels in limonade worden gepompt door fladderende vlinders. Enzovoort. Aan de rechterkant lees je dan telkens de wetenschappelijk verantwoorde verklaring op de vraag. Wijs en helder en in een taalgebruik geschikt voor jonge kinderen zonder te betuttelen.
Duidelijk weer eens een geslaagde samenwerking tussen woord en beeld, tussen inhoud en vormgeving. En daarom ook weer eens een aantrekkelijk werk voor jong én oud. 

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Katrijn De Wit

Illustrator
Inge Rylant
Laura Bergans

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
Wijze Weetjes

Jaartal
2020

ISBN
9789463832236

Aantal pagina's
20

Prijs
€15,00