Komt een giraf bij de dokter

Coverafbeelding van: Komt een giraf bij de dokter

Trefwoord(en)
dieren
ziek
dokters
liefde

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In dit hilarische prentenboek komen allerlei dieren bij dokter Kip met elk hun eigen kwaal. En voor ieder van hen heeft dokter Kip een gepaste oplossing. Meneer Vos zat met zijn staart tussen de deur, meneer Beer was misselijk, mevrouw Giraf had vreselijke nekpijn en mevrouw Egel was bang dat er iets mis was met haar ogen. Als de dag voorbij was reed dokter Kip moe maar tevreden naar huis en vertelde ze alles honderduit tegen haar man, de Haan. Daarna volgde een lekkere slaap, want morgen was er weer een dag…

Het geheel is origineel en eigenzinnig en door de vele herhalingen geschikt voor een jong doelpubliek. Elke keer zie je eerst dokter Kip met een dossier in de aanslag en het dier met de ziekte dat vertelt wat er aan de hand is. De tekst erbij staat in tekstballonnen. Op de pagina ernaast zie je het verhaal getekend als een strip. Daarna zie je dokter Kip aan het werk bij de zieke en de oplossing. Tot slot stapt het dier blij de deur uit en zie je een stukje van het volgende dier dat binnenkomt.
De kleurrijke prenten zijn fantasierijk en tonen vele details (zoals bijvoorbeeld elke keer de twee muizen die dokter Kip assisteren). Humor is rijkelijk aanwezig.
Dit is een dankbaar prentenboek om een bezoek aan de dokter voor te bereiden bij jonge kinderen. Maar ook gewoon als lees- en kijkboek is dit zeer welkom. 

Eric Vanthillo - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Ninette Sarnes

Illustrator
Ninette Sarnes

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2023

ISBN
9789021475684

Aantal pagina's
38

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Wo tut's denn weh?

Vertaler(s)
Merel de Vink