Kom mee Kees

Coverafbeelding van: Kom mee Kees

Trefwoord(en)
haast
genieten
concert

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Kikker Kees en zijn papa gaan op weg naar een kwaakconcert. Ze moeten zich haasten, maar Kees ziet onderweg zoveel mooie dingen. Hij ziet een beestje dat ondersteboven kan lopen, plassen om in te springen, een tak die op een krokodil lijkt en een regenboog. Maar papa wil snel verder, anders komen ze te laat…

Het contrast tussen papa en Kees valt onmiddellijk op. Kees heeft aandacht voor alle kleine dingen om hem heen en papa is gehaast, wil alleen maar snel naar het concert. En dat kost hem bijna zijn leven. Waardoor hij plots beseft hoe belangrijk het is om meer tijd te nemen voor je omgeving. Net zoals Kees.
Samen met Kees ontdekt de lezer alle fijne dingen die de moeite waard zijn om even bij stil te staan. Die worden prachtig in beeld gebracht in de kleurrijke, wat donkere illustraties. En niet alleen de zaken die Kees ziet vallen op, er zitten nog allerlei kleine details verstopt in de illustraties. Zo wordt dit prentenboek niet alleen een vlot verhaaltje, maar ook een fijn ontdekboek. De tekst is kernachtig en versterkt de illustraties.
De boodschap van het boek is duidelijk en waardevol. We moeten allemaal, net als Kees, meer tijd nemen en aandacht schenken aan onze omgeving. Er is zoveel waardevols te ontdekken, waar we te haastig voorbijlopen. Onthaasten is de boodschap, dan kan je weer net als Kees genieten van een gekke tak of kleine beestjes die ondersteboven kunnen lopen.
Een sfeervol pleidooi voor onthaasting.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Loes Riphagen   

Illustrator
Loes Riphagen   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774752

Aantal pagina's
37

Prijs
€14,99