Kom je mee?

Wanneer Nesta zijn zwemdiploma haalt, krijgt hij een mooi ingelijste foto van zijn kat Bardo. Die foto kan hij dan ophangen bij papa, want zijn ouders zijn gescheiden en Bardo woont bij Nesta’s mama. Maar Nesta wil geen foto van Bardo, hij wil dat Bardo telkens mee verhuist als hij naar zijn papa moet. Maar die woont in een flatgebouw, twaalf hoog. En daar wil hij geen kat. Ook al heeft de buurvrouw er wel één. Op een dag smokkelt Nesta Bardo mee naar zijn papa. En Bardo springt onmiddellijk naar het balkon van de buurvrouw, om kennis te maken met die mooie kat. En dat heeft onverwachte gevolgen voor alle betrokkenen.

De start van dit prentenboek toont een heel herkenbare situatie. Nesta moet zijn huisdier missen omdat hij Bardo niet mee over en weer mag verhuizen. Hij mist Bardo heel erg en bedenkt een plan. Ook dit is zeer herkenbaar. Maar de gevolgen zijn grappig en maken dit echtscheidingsverhaal heel luchtig. Het verhaal begint droevig maar krijgt dan een boeiende draai en sluit af met een verrassend einde.
De tekst is geschreven vanuit Nesta, die praat met Bardo. Daarin komen zijn gevoelens naar boven en beschrijft hij wat hij ziet of doet. De illustraties zijn kleurrijk en expressief. Daarin staan Nesta en Bardo steeds centraal.
Een vrolijk voorleesverhaal over een jongen die zijn kat niet kan missen.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Sjoerd Kuyper   

Illustrator
Grootzus   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2019

ISBN
9789047626411

Aantal pagina's
31

Prijs
€14,99