Kom, draakje! Karels grote boek over ridders

Coverafbeelding van: Kom, draakje! Karels grote boek over ridders

Trefwoord(en)
ridders

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Prinses Dotjes durft haar kasteel niet meer uit. Er zit een draak in het water rond haar kasteel, af en toe ziet ze de drakenstaart boven het water. Ridder Klavertjevier is een stoere ridder die haar wil komen redden. Hij maakt zichzelf en zijn paard klaar en vertrekt naar het kasteel van de prinses. Daar blijkt dat de draak in het water een klein, schattig draakje is, dat graag op ridderavontuur zou willen. Ook de prinses wil mee op avontuur dus vertrekken ze samen naar het kasteel van ridder Klavertjevier. Daar blijft het draakje wonen want hij kan vuur maken als de beste, pijlsnel vliegen om boodschappen te halen en met plezier de kinderen van het kasteel rondvliegen. Want de prinses houdt van de ridder, trouwt ermee en ze krijgen veel kinderen. Iedereen tevreden.

Na het verhaal van ridder Klavertjevier en prinses Dotjes volgen nog heel wat bladzijden met informatie over ridders. De ridderkleren worden benoemd en beschreven, net als de andere benodigdheden van een ridder, zijn paarden en hoe een riddertoernooi in elkaar steekt. Er wordt ook verteld wat ‘ridderlijk zijn’ betekent, met heel wat voorbeelden erbij. Daarna kan de lezer naar de ridderschool. Met duidelijke oefeningen om zelf te doen met familie of vriendjes. Enkele zoekplaten en spelletjes in het ridderthema laten kleuters observeren en spelen. Er volgt nog een kort verhaal over Karel en Kaatje die in de speeltuin ridder spelen. Als afsluiter wordt een kasteel gemaakt van een grote kartonnen doos. Met wat knip- en kleurwerk wordt dat een prachtig kasteel.
De kleurrijke illustraties met de bekende Karel in de hoofdrol zijn vrolijk en speels. Dit prentenboek biedt een mooie combinatie van een ridderverhaal, informatie over ridders en spelletjes in dit thema. Het zal jonge liefhebbers van ridders en draken zeker aanspreken om mee op avontuur te gaan.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044850222

Aantal pagina's
49

Prijs
€18,95