Knuffel

Coverafbeelding van: Knuffel

Trefwoord(en)
knuffelen
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Egel was zo verdrietig dat er maar één ding was dat hem blij kon maken: een knuffel! Maar Vos heeft geen tijd want hij moet een vuilnisbak omgooien. Eekhoorn moet dringend zijn drie nootjes tellen. En Ekster wil eerst nog zingen. Uil legt Egel uit dat iedereen het wat lastig vindt om hem te knuffelen, door die scherpe stekels. Maar Uil is er zeker van dat Egel wel iemand zal vinden die bij hem past.
Ook Schildpad was zo verdrietig dat er maar één ding was dat hem blij kon maken: een knuffel. Maar Das heeft vieze handen. Konijn is een hol aan het graven. En Kikker moet de andere kant op. Uil legt Schildpad uit dat iedereen het wat lastig vindt om hem te knuffelen, door dat harde schild. Maar Uil is er zeker van dat Schildpad wel iemand zal vinden die bij hem past.
En dan ontdekken Egel en Schildpad elkaar! Dat wordt een gigantische knuffel.

Dit knuffelprentenboek maakt je droevig en blij. Want beide dieren zijn eerst zo verdrietig, dat je enorm met hen meevoelt. Vooral wanneer ze elke keer afgewezen worden. Het speciale aan dit boek is dat de verhalen van beide dieren elk aan een andere kant van het boek beginnen, zodat ze elkaar in het midden kunnen ontmoeten. Dat zorgt voor een uitgelaten sfeer, met een gigantische knuffel. Eindelijk hebben ze iemand gevonden, en hun geluk overspoelt die hele middenpagina. Het maakt de lezer ook blij, vooral omdat je elke keer het boek kan omdraaien en het verhaal opnieuw kan laten beginnen.
De tekeningen zijn eerder sober en beperken zich tot de essentie, ook al zitten er fijne details in verwerkt, zoals al wat blijft hangen in de stekels van de egel. De achtergrond van de illustraties heeft bij elk verhaal een andere kleur, tot ze in het midden van het boek door elkaar lopen. Zo heeft elk dier zijn eigen verhaal, en hoort het toch bij het slagen van het verhaal van de andere.
Een mooi en vertederend prentenboek voor knuffelaars.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Eoin McLaughlin

Illustrator
Polly Dunbar   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000367856

Aantal pagina's
52

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Hug

Vertaler(s)
Hanneke van Soest