Knip Knap Knuis

aanrader Coverafbeelding van: Knip Knap Knuis

Trefwoord(en)
theater
lezen
sprookjes
fantasie
spelen
samenleesboek

Genre
hobby

Vanaf
6 jaar

In de reeks ‘Applaus voor jou! Theaterlezen’ verscheen deze nieuwe prettige samenleesbundel met speelse bewerkingen van vele sprookjes. Hans en Grietje, Roodkapje, Doornroosje, de gelaarsde kat, en nog veel meer, ze passeren allemaal de sprookjesrevue. De auteur herlas de vele sprookjes van de gebroeders Grimm, Andersen en Perrault en herschreef ze tot korte stukjes die kant en klaar (voor)leesbaar zijn in rollen: volledige sprookjes in telkens 4 aktes en fragmenten uit sprookjes al dan niet op rijm. 23 in totaal, een rijk aanbod aan originele en fantasierijke sprookjesbewerkingen.
Mende’s pen is vlot en kernachtig. In een eenvoudig taalgebruik (AVI-niveau M3 t/m M5) schrijft zij boeiende bewerkingen die ‘smeken’ om expressief gelezen te worden. Met vrienden, met je ouders, met je juf of meester, … En voor je het weet ben je aan het spelen en heb je een toneelstuk klaar om op te voeren (hoe klein het ook mag zijn).
Lees- en speelplezier verzekerd dus!
De kleurrijke illustraties vol fantasie maken het geheel tot een aantrekkelijke sprookjesbundel waar je graag in ‘verdwaalt’. Verhoeff schetst met losse hand expressieve figuren en situaties en kleurt ze met veel vrolijkheid in. Zo geeft zij een persoonlijke twist aan de sprookjes waar kinderen (en volwassenen) dol op zijn.
Voor de volledigheid vult de auteur het geheel nog aan met een inleiding (hoe je dit boek gebruikt en hoe je de sprookjes kan lezen), een verantwoording ervan en bruikbare tips om expressief te lezen.
Kortom, een doelgericht werk vol speelse fantasie om meteen mee aan de slag te gaan.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbeth Mende   

Illustrator
Nelleke Verhoeff

Uitgeverij
De Inktvis   


Reeks
Applaus voor jou! Theaterlezen

Jaartal
2018

ISBN
9789075689907

Aantal pagina's
85

Prijs
€16,95