Knibbel knabbel knuisje (+cd)

Coverafbeelding van: Knibbel knabbel knuisje (+cd)

Trefwoord(en)
sprookjes
rijmen
vertellen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Ivo de Wijs bewerkte gekende en minder gekende sprookjes en zette ze op rijm. In 2001 verschenen ze in een serie ‘Sprookjes op rijm’ van Douwe Egberts.
Deze keer werden ze gebundeld in één prentenboek met cd: Hans en Grietje, Het meisje met de zwavelstokjes, Jan de Tuitelaar, Roodkapje, De aap met de krokodil, De Bremer stadsmuzikanten en De jongen die op reis ging om het griezelen te leren. Op de bijgevoegde cd leest de Wijs zelf deze 7 sprookjes voor, aangevuld met één bonus-sprookje: De sneeuwpop.
Inhoudelijk sleutelt hij er erg aan. Wie dus houdt van de originele sprookjes zal niet blij zijn met deze bewerkingen. Maar wie er niet zo om geeft kan zich verheugen op veel creativiteit en talige kronkels.
De rijmschema’s zijn wisselend en het ritme zit er telkens stevig in. De Wijs schuwt geen ouderwetse termen noch populair taalgebruik. Hij knutselt en jongleert met taal tot het goed klinkt. Zo kan je elk sprookje met veel plezier (voor)lezen, of je kan ernaar luisteren op de cd.
De kleurrijke illustraties zijn geen hoogstaande kunstwerken noch persoonlijke meesterwerken, maar ze visualiseren helder en duidelijk verschillende fragmenten uit de sprookjes. Niets meer, niets minder.

Eric Vanthillo - september 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Ivo de Wijs   

Illustrator
Wouter Tulp   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025765651

Aantal pagina's
53

Prijs
€16,95