Kneed en klieder

Coverafbeelding van: Kneed en klieder

Trefwoord(en)
knutselen

Genre
hobby

Vanaf
3 jaar

Maak zelf slijm, klei of speelzand met de 30 recepten uit dit handige boekje. Met spullen uit je keuken- of badkamerkast kan je onmiddellijk aan de slag.
Bij ieder recept staat vermeld hoe vies jij, je kind of je huis ervan wordt. Ook de houdbaarheid in maanden en weken wordt vermeld. Er staat ook bij vanaf welke leeftijd het spul geschikt is, en ook of het eetbaar is of niet.
De recepten werden verdeeld in verschillende hoofdstukken: speelklei, voelbakken, zand, slijm, verven en tekenen. Bij elk recept staat een foto, een korte uitleg, de benodigdheden en hoe je die moet verwerken om een goed resultaat te krijgen. De tekst is vlot en duidelijk, de foto’s tonen hoe het resultaat er uit moet zien of hoe het gebruikt wordt. Er staat ook telkens een gekleurde kader bij, met daarin tips voor extra’s.
Voor je aan de recepten begint, vind je nog een bladzijde vol tips en trucs. Zoals de raad om oude kleren aan te doen, simpel te beginnen, altijd toezicht te houden of een activiteit naar buiten te verplaatsen als het kan.
De materialen die gebruikt worden zijn meestal natuurlijke materialen die geen vaste vorm hebben. Daardoor zijn ze ideaal om dingen te ontdekken en uit te proberen. Het spreekt de zintuigen aan waarbij voelen en ruiken meespelen bij de nieuwe ervaringen.
Achteraan in het boek vind je nog achtergrondinformatie: een lange lijst met voordelen van het spelen met kneed- en kliedermateriaal. Een ingrediëntenlijst sluit alles af.
Een heerlijk knutselboek voor wie meer geniet van spelen dan van het bereiken van een tastbaar resultaat.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Babbe van Ginkel

Uitgeverij
Het Spectrum   


Jaartal
2018

ISBN
9789000359745

Aantal pagina's
87

Prijs
€12,50