Klik Klik

Coverafbeelding van: Klik Klik

Trefwoord(en)
fantasie
natuur
kleuren
vriendschap
ruzie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In dit kleurrijke prentenboek zijn elementen uit de natuur de personages: de mopperende zon, de boerende en hikkende vulkaan, de kromme regenboog, de wapperende wind, de lieve wolk, de koele ijsberg, het bezorgde bos, en meer.
De dag begint als alle dagen: met de Zon die moppert omdat de Wolk haar alweer bedekt. De Zon begroet de Zee, de IJsberg de Wolk en de Wind komt traag op gang. De Vulkaan voelt zich niet goed. Het Bos, dat de Vulkaan omringt, vindt het maar niks. En dan… “Blaaaaaargh!…” spuwt de Vulkaan het allemaal uit. Daarna keert de rust terug. Tot de selfie-makende toeristen verschijnen. Net nu de Vulkaan er zo ellendig uitziet… En waar zijn Regenboog en Weerspiegeling?…

Deze getekende vertelling oogt bijzonder origineel. De prenten lijken op collages van gekleurde vlakken die de natuurelementen vertegenwoordigen. Een heerlijke fantasie dendert aan je voorbij met de vaart van een rollercoaster en al die grappige overdrijvingen doen je glimlachen van plezier. Herkenning troef!
De tekst die de prenten begeleidt leest lekker voor, temeer omdat het vooral dialogen zijn tussen de personages. Dialogen met veel gevoel voor emotie en karakter.
Een klein en bescheiden boekje dat zich doet opvallen door zijn gedreven originaliteit.

Eric Vanthillo - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Bernardo P. Carvalho

Illustrator
Bernardo P. Carvalho

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2021

ISBN
9789492986375

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Portugees

Originele titel
Banana!

Vertaler(s)
Anne Lopes Michielsen