Kletskuiken

Coverafbeelding van: Kletskuiken

Trefwoord(en)
spreken
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Kletskuiken kakelt iedereen de oren van hun kop. Haar mama heeft het te druk met eten zoeken om te luisteren. Haar papa is aan het werk en stuurt haar naar haar zus. Die leest net een boek dus heeft ook geen tijd voor Kletskuiken. Dus gaat ze alleen spelen. En ondertussen ratelt ze maar door. Terwijl ze praat, graaft ze een gat en ontdekt een reuze-ei. Ze neemt het mee naar huis maar moet het van haar mama terugbrengen omdat het niet van haar is. Ze zorgt er dan maar voor dat het ei veilig is en geen last heeft van regen of kou. Ondertussen vertelt ze alle boerderijnieuwtjes. Tot ze doodmoe in slaap valt en door haar mama naar huis wordt gebracht. De volgende ochtend is het ei stuk. Maar Kletskuiken heeft er wel een vriendje bij, eentje dat niet veel praat en dol is op het gebabbel van Kletskuiken.

Iedereen kent wel een Kletskuiken in zijn omgeving. Gebabbel dat nooit lijkt te stoppen en waar je uiteindelijk niet aandachtig meer naar luistert. Kletskuiken heeft er echter geen probleem mee dat er niemand luistert, ze blijft gewoon doorratelen en speelt ondertussen op haar eentje. Wat haar uiteindelijk ook een vriendje oplevert dat graag luistert en haar neemt zoals ze is.
Ondanks de afwijzingen van haar familie blijft Kletskuiken vrolijk. De illustraties tonen een zeer levenslustig en optimistisch kuiken. Je wordt al vrolijk door het bekijken van de tekeningen. Wat nog versterkt wordt door het voorlezen, want er wordt heel wat gepiept door dit Kletskuiken. De met momenten vertederende illustraties bevatten ook heel wat fijne details: de knuffelolifant van Kletskuiken, de theedrinkende mama en zus, de wormen die ontsnappen uit de ontbijtkom van Kletskuiken…
Een vrolijk en vertederend voorleesverhaal voor kletskousen en hun familie.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Janie Bynum   

Illustrator
Janie Bynum   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2021

ISBN
9789051168525

Aantal pagina's
33

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Das Plapperküken

Vertaler(s)
Hedi de Zanger