kleintje

Coverafbeelding van: kleintje

Trefwoord(en)
dieren
tellen
fantasie
humor
klein
opruimen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Elf vrienden – van groot naar klein Beer, Pony, het meisje, Hond, Poes, Hondje, Schildpad, Konijn, Vogel, Muis en Bij – hebben samen lekker gegeten. Maar dan is het tijd om op te ruimen. Ieder heeft echter wel een reden om dat niet te doen en de vuile spullen door te schuiven naar de buur. Maar op het einde is Bij echt wel te klein om alles netjes op te ruimen …

Dit hilarische stapelverhaal vol humor en de nodige gekte sleept je mee van het ene dier naar het andere. De herhaling werkt magnetiserend en de nodige kleine aanpassingen zorgen telkens voor de verrassing. Tot er een grote verrassing op je wacht op het einde. En dan keer je met veel plezier terug naar het begin om nog meer details te ontdekken. Heerlijk!
Zoals we gewend zijn van de auteur knip en plakt ze ook hier weer kleurrijke prenten bij elkaar die ze fraai afwerkt met lichte lijnen op de achtergrond. Op het eerste gezicht oogt het geheel chaotisch, maar De Wolf concipieert elke prent doordacht en bewust, zodat je in de veelheid beetje bij beetje elk detail ontdekt.
De al even fraaie, ritmische tekst laat zich lekker voorlezen en leidt je doorheen de gekte.
Een origineel concept over een herkenbaar thema (opruimen) dat met veel vaart en humor uit de doeken wordt gedaan voor jong en oud. 

Eric Vanthillo - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara de Wolf   

Illustrator
Barbara de Wolf   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2020

ISBN
9789021681030

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99