Kleine vos op zoek naar Overal & Nergens

Coverafbeelding van: Kleine vos op zoek naar Overal & Nergens

Trefwoord(en)
natuur
reizen
zoektochten
geluk

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Kleine vos woont in het bos. Dat vindt zij best leuk maar op een dag vraagt ze zich toch af of ergens anders wonen niet leuker is. Zou het ergens anders niet mooier zijn? Met de goede raad van het hert gaat ze op zoek naar het geluk. Maar waar zou ze dat kunnen vinden?

Als recensent kom je niet vaak een boek tegen dat tegelijkertijd zo eenvoudig en zo sterk is. De tekst van Kleine vos op zoek naar overal en ergens beperkt zich per bladzijde tot vier regels op rijm. Alleen de essentie van het verhaal wordt verteld. Toch is er in die tekst voldoende diepgang te vinden om in weinig woorden heel veel te vertellen. Het verhaal is heel eenvoudig: vos gaat op zoek naar geluk, maar de conclusie is dan weer veel meer dan wat er te lezen staat. Ongetwijfeld kom je na het voorlezen nog tot bijzondere gesprekken met je kleuter. Ook de beelden, die bestaan uit wondermooie papieren vormen, bestaan maar uit enkele kleuren. Op het eerste zicht dus heel eenvoudig tot je ontdekt dat het eigenlijk de weggeknipte delen zijn die ons tonen wat er te zien is. Denk dan nog even verder aan het werk dat er gestoken moet zijn in het uitknippen van deze beelden en je weet dat je een bijzonder boek in je handen hebt.
Kleine vos op zoek naar overal en nergens leidt ongetwijfeld tot urenlang plezier: zowel door het zoeken naar details in de beelden als door het nadenken over de betekenis van de weinige woorden.

Mathilde Lemm - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Ru de Groen

Illustrator
Thysa Zevenbergen

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2019

ISBN
9789492995070

Aantal pagina's
58

Prijs
€14,90