Kleine Vos en de stille wereld

Na ‘Kleine Vos op zoek naar Overal & Nergens’ (uitgave 2019) en ‘Kleine Vos en het mooiste wat er is’ (uitgave 2020) is er nu deze ‘Kleine Vos en de stille wereld’ waarin Kleine Vos en zijn compagnon de winter ontdekken en beleven.
Het verhaal vangt aan in de herfst. Waarin de ganzen naar het Zuiden trekken en de dieren beschutting zoeken voor wat komen gaat. Maar dan op een dag is alles wit. En stil. Een lange tijd van binnen blijven dringt zich op. Een tijd waarin ze de andere dieren missen. En dan, zoveel later, is er terug die zon met zijn warme stralen en ontwaakt de natuur uit zijn lange winterslaap. De lente is nu meer dan welkom. En waren de afgelopen tijden bar, eenzaam en saai, het heeft hen toch wel iets opgeleverd… En de wereld, die is nu niet meer stil.

Net als de vorige publicaties oogt dit prentenboek bijzonder fraai met zijn gestileerde prenten in zachte kleuren die het resultaat zijn van de vakkundige snijvaardigheid van Thysa Zevenbergen. Zij snijdt met een scherp X-actomes vormen weg uit papier en drukt het geheel af met doelbewust gekozen kleuren. Zo creëert zij composities die je stil maken. Vol sfeer en te ontdekken details.
De tekst echter – eenvoudig, ritmisch en op rijm (abab-rijmschema) – voelt stroef aan. De belevenissen en gevoelens van de vossen worden in een taal gewrongen die vrijheid en speelsheid mist.
Jammer, want een vlotte en speelse tekst had deze prenten kunnen optillen tot een geheel dat indruk zou maken.
Wie weet een volgende keer?…

Eric Vanthillo - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Ru de Groen

Illustrator
Thysa Zevenbergen

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2021

ISBN
9789021425770

Aantal pagina's
46

Prijs
€14,99