Kleine Struis – Een voorleesverhaal over bang zijn

aanrader Coverafbeelding van: Kleine Struis – Een voorleesverhaal over bang zijn

Trefwoord(en)
dieren
savanne
angsten
groeien
liefde

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

Kleine Struis leeft in de Savanne met vele dieren. Hij is een watje en vindt de Savanne een enge plek. Daarom steekt hij voortdurend zijn kop in het zand, want enkel daar voelt het voor hem zo veilig als vroeger in zijn ei. Andere dieren komen hem wel eens verstoren daar onder de grond, maar zij krijgen kleine Struis er niet boven. Maar dan, op een dag, klinkt een stem als dons. Kleine Struis kijkt verrast op en ontdekt dat iedereen in de Savanne er vredig bij ligt. Kleine Struis denkt dat dit een vergissing is, maar het struisvogelmeisje houdt niet af en komt dichter en dichter bij. Dat voelt zo knus als in het ei…

Crabeels schreef een vertederend verhaal in een broze taal die bekoort. De korte zinnetjes laten zich met smaak en gevoel voorlezen. En wat tussen de zinnen gebeurt laat zich duidelijk voelen. Een fijne humor en wisselende emoties gaan samen op naar een deugddoend einde. En dan keer je met veel plezier terug naar het begin. Want dit verhaal blijft boeien, keer na keer. En de gesprekken die het zal losmaken zullen ongetwijfeld al even boeiend zijn…
Tolman illustreerde dit met al even veel humor en gevoel. Met haar kleurrijke prenten zet ze sferen neer die zich doen voelen. Terwijl de dieren hoogst grappig en expressief hun gang gaan in die omgevingen. Je raakt er niet meteen op uitgekeken en de vele details nodigen je telkens uit om terug te komen kijken.
Na ‘Flamingo!’ – van dezelfde makers – is dit het tweede prentenboek in de reeks ‘Superdieren’. Een reeks waarmee ze de persoonlijke ontwikkeling van hun doelpubliek willen ontplooien aan de hand van voorleesverhalen over dieren. Een reeks met een duidelijk doel, ik zou zeggen “doel meer dan geslaagd!”
Vandaar een dikke aanrader!
Nog een fijn extraatje: een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: ‘To Walk Again’, de vereniging die in 2003 werd opgericht door triatleet en winnaar Iron Man in 2006 Marc Herremans.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Kim Crabeels   

Illustrator
Marije Tolman   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Superdieren

Jaartal
2018

ISBN
9789401437851

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,99